Održivost


u VKF Renzelu

Prijateljstvo životne sredine i održivost

Diskusije na temu održivosti nose sa sobom neizvesnost, ali i promenu u razmišljanju. Pošto prerađujemo i plastiku, razmišljali smo kako da reagujemo na ovo. Već duže vreme se bavimo alternativnim materijalima.

Već 2011. godine bili smo prvi proizvođač koji je predstavio cenovnik od PLA. U Austriji, naš asortiman obuhvata proizvode sa oznakom „Bio-Logic“ koji se proizvode od plastike na bazi prirodnih supstanci, već više od šest godina. Iako je potražnja i dalje bila mala, mi smo ostali verni temi i nastavili smo da je širimo.

U međuvremenu, nudimo širok spektar proizvoda koji prate ideju održivosti. Ovi proizvodi su označeni na odgovarajući način. Već tokom proizvodnje vodimo računa o ekološki svesnoj upotrebi sirovina, sortiramo otpad prema vrsti i vraćamo prodatu plastiku kako bismo je uključili u ciklus reciklaže. Ovaj ciklus je podržan Kodeksom ponašanja, koji je obavezujući za zaposlene i dobavljače VKF Renzel.

Smanjenje COotiska


Oznake proizvoda

Kennzeichnung von Displays aus natürlichen Rohstoffen

Renzel Nature

Proizvodi sa ovom oznakom se uglavnom sastoje od prirodnih, obnovljivih sirovina. Konačne sirovine se zamenjuju na ovaj način. Pored klasičnih materijala kao što su drvo ili papir, stalno se sprovode istraživanja novih materijala.

Kennzeichnung von recycelten Produkten

Reciklirani materijali

Proizvodi sa ovom oznakom sastoje se od plastičnog otpada ili korišćene robe koja je reciklirana. VKF Renzel redovno proverava u kojim oblastima je moguća upotreba reciklata. Na ovaj način se čuvaju resursi i zatvara ciklus reciklažnih materijala.

scaled_naturbelassen

Prirodna prezentacija

Proizvodi sa ovim etiketama pomažu da se smanji spoljna ambalaža u maloprodaji. Rasipanje se izbegava bez žrtvovanja privlačne prezentacije za kupca. Oni takođe omogućavaju potrošačima da kupuju u skladu sa svojim potrebama.

FreeOceanTex

Reklamni baner napravljen od SEAQUAL® YARN

Do 12 miliona tona plastičnog otpada završi u našim okeanima svake godine. Materijal FreeOceanTex napravljen je od prikupljenog, sortiranog, zatim očišćenog i recikliranog otpada. Sadrži 62% SEAQUAL® YARN i 38% recikliranog poliestera, što ga čini 100% recikliranim otpadom nakon upotrebe. Uključujući FreeOceanTex u naš asortiman, održivi proizvodi stvaraju se od postojećih materijala i resursi se čuvaju.
 
 

Proizvodnja i reciklaža

Proizvodnja & Reciklaža

Već tokom proizvodnje obraćamo pažnju na ekološki svesnu upotrebu sirovina. Sortiranje zaostalih materijala po vrsti podržava ciklus reciklaže. Povratak prodate plastike zatvara ciklus reciklaže, osiguravajući da se sirovine koriste na održiv način.

Proizvodnja

 • pažljivo planiranje operacija smanjuje rasipanje sirovina
 • korišćenje prirodnih resursa i resursa koji se mogu reciklirati obezbeđuje ekološki svesno odlaganje
 • svesna upotreba sirovina isključuje oslobađanje toksičnih gasova ili produkte raspadanja
 • kompilacija najvećih mogućih jedinica pakovanja smanjuje emisije i štedi materijal za pakovanje
 • korišćenje solarne energije sopstvene proizvodnje

 

Odlaganje ostataka i otpada

 • sortiranje ostataka materijala po vrsti podržava reciklažu od strane sertifikovanih kompanija za odlaganje otpada
 • proizvodnja energije termičkom reciklažom zapaljivih ostataka
Landingpage_shelf_edge_profiles_recycled_EX
Icon_take-back_of_raw_materials_EXPovratak plastike

 • vraćanje prodate plastike
 • plastika mora biti sortirana, obaveštena unapred i isporučena bez troškova prevoza kako bi se obezbedio nesmetan i besprekoran povratak u krug za reciklažu.
 • nema povrata materijala trećih strana

Povratak plastike

 • vraćanje prodate plastike
 • plastika mora biti sortirana, obaveštena unapred i isporučena bez troškova prevoza kako bi se obezbedio nesmetan i besprekoran povratak u krug za reciklažu.
 • nema povrata materijala trećih strana
Icon_take-back_of_raw_materials_EX

CO2e Balans i ciljevi


"Naš cilj je da smanjimo emisiju za 65% do 2030.*godine"
Grafik Emissionsreduzierung VKF Renzel
Ciljevi su zasnovani na bilansu gasova staklene bašte VKF Renzel GmbH u Isselburgu. Ovo je kreirano pomoću CO2 kalkulatora za kompanije 3.1 iz KlimAktiv gGmbH i uključuje Obim 1, 2 i podoblasti iz Oblasti 3.

Da li imate pitanja?

Kontaktirajte nas »
Smanjenje emisije VKF Renzel
Ciljevi su zasnovani na bilansu gasova staklene bašte VKF Renzel GmbH u Isselburgu. Ovo je kreirano pomoću CO2 kalkulatora za kompanije 3.1 iz KlimAktiv gGmbH i uključuje Obim 1, 2 i podoblasti iz Oblasti 3.

Imate li pitanja?

Kontaktirajte nas»
*Informacije o metodologiji: Korporativni ugljenični otisak (CCF) je sproveden u skladu sa korporativnim standardom Protokola o gasovima staklene bašte. Protokol GHG WRI (Svetskog instituta za resurse) i WBCSD (Svetskog poslovnog saveta za održivi razvoj) je najšire korišćeni međunarodni standard za detaljno ispitivanje emisija GHG. On daje smernice za pripremu i izveštavanje o sistemskom ugljeničnom otisku.

Zidne kutije i fotonaponski sistem

Na parkingu naše firme postavljeno je 12 zidnih kutija koje mogu da se koriste za punjenje električnih vozila. Struja za stanice za punjenje se snabdeva sopstvenim fotonaponskim sistemom na krovu hale. Ovom instalacijom postavljamo temelje za pretvaranje sopstvenog voznog parka kompanije na električni pogon i postavljamo još jednu prekretnicu u pravcu održivosti.

Kodeks ponašanja VKF Renzel

 

Ovaj Kodeks ponašanja je obavezujući za sve zaposlene i dobavljače VKF Renzel i u suštini je zasnovan na principima „Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija“. On povezuje našu tvrdnju o usklađenosti sa zakonom sa našim posebnim zahtevima za etičko ponašanje. To predstavlja zahtev prema nama samima, a istovremeno je i obećanje spoljnom svetu


Download as PDF »

Kodeks ponašanja VKF Renzel

Ovaj Kodeks ponašanja je obavezujući za sve zaposlene i dobavljače VKF Renzel i u suštini je zasnovan na principima „Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija“. On povezuje našu tvrdnju o usklađenosti sa zakonom sa našim posebnim zahtevima za etičko ponašanje. To predstavlja zahtev prema nama samima, a istovremeno je i obećanje spoljnom svetu.

Download as PDF »
Sedex Logo

Sedex - Članstvo

Sedex je jedna od najvećih svetskih platformi podataka za procenu lanca snabdevanja za skladištenje, analizu, deljenje i izveštavanje o poslovnim praksama i praksi održivosti. Preko 74.000 globalnih kompanija izabralo je Sedex za stvaranje društveno i ekološki održivijeg poslovanja i lanaca snabdevanja.

Sedex pruža uvide, alate i usluge zasnovane na podacima kako bi pomogao kompanijama da kontinuirano poboljšavaju ekološke, društvene i upravljačke rezultate (ESG).

Više informacija
*Informacije o metodologiji: Korporativni ugljenični otisak (CCF) je sprovedena u skladu sa korporativnim standardom Protokola o gasovima staklene bašte. Protokol GHG WRI (Svetskog instituta za resurse) i WBCSD (Svetskog poslovnog saveta za održivi razvoj) je najšire korišćeni međunarodni standard za detaljno ispitivanje emisija GHG. On daje smernice za pripremu i izveštavanje o sistemskom ugljeničnom otisku.
Close menu
Na gore