Individualna proizvodnja

entwicklung cad1-3

Od ideje do gotovog proizvoda

CAD

Razvoj (usavršavanje) proizvoda je neophodno zbog promena na tržištu , procena potreba i specifičnim potrebama kupca . Prvi korak ka novom proizvodu počinje sa zahtevima kupaca koji rade sa našim osobljem prodaje . Različiti postupci za razvoj ideja vodi do vizualizacije . Primenom ovih postupaka nastaju prve grafičke ilustracije i skice . CAD programi upotpunjuju rukom pisani nacrt i konstruišu virtuelne 3D modele koji se mogu kupcu elektronskim putem staviti na raspolaganje. Ovi modeli su zatim praktično usklađeni i sa fizičkim atributima projektovani.

 

Sledeći korak za proizvod je tehničko crtanje . Programeri koji stvaraju vizuelizacije bazirane na modelu promovisanja prodaje, pišu uputstva za montažu i dizajn i razvijaju prezentacije i animacije . Proizvod je zatim predstavljen sa projektom samom kupcu . Ovo se sprovodi putem verifikacije dizajna, kontrole dimenzija i funkcionalnog testa koji utvrdjuje da li proizvod ispunjava njegova očekivanja . Ako je potrebno , on zahteva izmene i dalje predloge.

entwicklung prototyping
entwicklung prototyping2

Prototipovi

Prilikom takozvanih " digitalnih prototipova " VKF Renzel vrši funkcionalnu analizu , kretanje simulacija i testove montaže realizovane na računaru . Prvi pravi modeli proizvedeni od veštačkih materijala zasnivaju se na virtuelnim modelima računara koji onda koriste brzu izradu prototipova - postupak odgovara brzoj izradi prototipova . Za ovo su 3D modeli obrađeni i proizvedeni direktno iz brzu izradu prototipova mašina . Ukoliko je kupac uveren u ovaj prototip , on može ići na serijsku proizvodnju proizvodnje i put ka novom proizvodu je završen .